Kanapkowa pasta z koziego sera z suszonymi morelami

Kanapkowa pasta z koziego sera z suszonymi morelami

Śniadaniowe eksperymenty w postaci past kanapkowych na pewno umilą i urozmaicą śniadanie. Ich ogromnym plusem jest łatwość przygotowania i przechowywania, bo wystarczy je zamknąć w słoiczku i trzymać w lodówce. Możliwości są setki, w zależności od tego co mamy akurat pod ręką. Kanapkowa pasta z koziego sera na pewno znajdzie rzesze fanów! W tym wypadku słodki smak suszonych moreli świetnie się komponuje z kozim serkiem. Jeśli suszone morele są twarde, wówczas warto je sparzyć w gorącej wodzie.

Składniki:

  • 100 g koziego serka
  • 8 połówek suszonych pomidorów
  • garść rukoli
  • 5 szt suszonych moreli
  • łyżeczka miodu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Posiekać rukolę, suszone pomidory i suszone morele, wymieszać dokładnie z serkiem kozim.
  2. Smarować kawałki bagietki, krakersy albo chleb.
  3. Można udekorować połówkami orzecha włoskiego.

Smacznego!

Zobacz też: Mango lassi – koktajl na bazie jogurtu



1 thought on “Kanapkowa pasta z koziego sera z suszonymi morelami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *